This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
napięcie skóry
elo,

bardzo poważnie myśle o podejmowaniu kroków przeciwstarzeniowych, poza oczywistościami jak SPF i nienawiścią do UV A/B, można powiedzieć że uczyniłem z tego hobby więc żadne trudności jak wytrwałość nie są mi straszne; ostatnio robiąc research w kilku źródłach (między innymi z kilkugodzinnych filmów David'a Sinclair do obiadu xD), uznałem że fajnie by było choćby tu w małym gronie sobie o tym porozmawiać, bo czemu nie

poza moim kochanym remedium na zatrucia paracetamolem, heh, zwanym też jako acetylocysteina (dzięki tomakin :3), przechodząc do sedna, stawiam pytanie - skoro proces glikacji produkuje AGEs (Advanced Glycation End Products) uszkadzające białka w tym kolagen i elastynę, czy rozwiązaniem, poza unikaniem cukrów prostych a jeśli już spożywanych choćby w owocach to łączonych z tłuszczami jak orzechy włoskie celem zbicia ładunku glikemicznego, czy rozwiązaniem nie będzie łykanie metforminy? iiiiiiiii tu pytanie, bo jeśli, to jak powinienem ją dawkować jako osoba niemająca cukrzycy? : o Na kompletnym marginesie, czy lekarz byłby skłonny mi ją przypisać mówiąc mu wprost czym rzecz, czy musiałbym robić pewne "zawiłości" by ją uzyskać? Jakie są efekty uboczne metforminy, poza ograniczaniem wchłaniania b12? co się w sumie dzieje z tą całą glukozą, która na "chłopski rozum" - normalnie powinna zostać zbita przez trzustkę do tłuszczu trzewnego?
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
napięcie skóry - przez dubutsu - 05-04-2022, 04:06 PM
RE: napięcie skóry - przez najs - 05-04-2022, 09:02 PM
RE: napięcie skóry - przez tomakin - 05-05-2022, 07:49 PM
RE: napięcie skóry - przez dubutsu - 05-05-2022, 08:48 PM
RE: napięcie skóry - przez najs - 05-05-2022, 10:30 PM
RE: napięcie skóry - przez dubutsu - 05-06-2022, 03:01 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości