08-19-2026, 01:34 AM
A, pasuje dlatego, że mam sporo objawów niskiej metylacji / niskiej B12, przede wszystkim słabą produkcję kreatyny, na co dowodem jest bardzo silna reakcja na nią. To u mnie wygląda trochę tak, jakby organizm nie był w stanie tej B12 wykorzystać. To badanie wyżej doskonale to tłumaczy, co więcej podaje wyniki badań na pacjentach, którzy mieli duże problemy zdrowotne z powodu braku wykorzystania przez organizm witaminy B12 / B2. To nie jest jakaś abstrakcyjna teoria, ale mechanizm bardzo powszechny i bardzo silny.
U mnie pasuje też to, że po B2 jest poprawa. Nie powinno jej być, bo regularnie biorę małe dawki, taka poprawa po zalaniu organizmu dawkami bardzo wysokimi często świadczy o tym, że witamina po prostu nie jest wykorzystywana jak trzeba. Megadawki trochę w takim wypadku pomagają, ale tylko trochę, naprawdę lepiej jest po odblokowaniu jej działania.
No i to, że mam osobowość na granicy autyzmu, gdzie w badaniu wyżej KAŻDE przebadane dziecko z autyzmem miało niedobór czynników umożliwiających prawidłowe działanie witaminy B2.
U mnie pasuje też to, że po B2 jest poprawa. Nie powinno jej być, bo regularnie biorę małe dawki, taka poprawa po zalaniu organizmu dawkami bardzo wysokimi często świadczy o tym, że witamina po prostu nie jest wykorzystywana jak trzeba. Megadawki trochę w takim wypadku pomagają, ale tylko trochę, naprawdę lepiej jest po odblokowaniu jej działania.
No i to, że mam osobowość na granicy autyzmu, gdzie w badaniu wyżej KAŻDE przebadane dziecko z autyzmem miało niedobór czynników umożliwiających prawidłowe działanie witaminy B2.