08-12-2026, 03:27 PM
No dobra, do 10 dni wstecz, zaczynając od tego wpisu
https://zdrowiej.vegie.pl/showthread.php...2#pid12542
Pomaga to, że wypisałem wszystko, co robiłem, ale nie ufam za bardzo, kilka dni temu znalazłem wpis o B6 dosłownie dzień czy dwa wcześniej, zanim napisałem "nie brałem żadnych nowych rzeczy".
Jest problem, bo to był okres bardzo, baaaaardzo dużej poprawy pracy mózgu, ale jednocześnie zmęczenia. Wrażenie "lekkości" pojawiło się dopiero pod koniec. Nie wiem więc, czy owa "lekkość" to nie był efekt utrzymania się przez kilka dni efektów wcześniejszych rzeczy, które tak podkręciły mi mózg.
No ale po kolei
- tyrozyna, tu uwaga, to już drugi raz zauważyłem, że zaraz na drugi dzień po tyrozynie jest takie coś. Tyle, że potem ją specjalnie pod tym kątem testowałem i nie było efektu. Niemniej jest na liście podejrzanych.
- cholina
- B5
- piracetam
- kadzidłowiec
- D3
- B6
- raz przynajmniej olej z ogórecznika
- cały czas bardzo dużo kreatyny, po kilka razy dziennie
- melatonina
- lit
- bor
- E + karnityna
- B12
No to chyba tyle. Zapisuję post i analizuję następny okres poprawy.
https://zdrowiej.vegie.pl/showthread.php...2#pid12542
Pomaga to, że wypisałem wszystko, co robiłem, ale nie ufam za bardzo, kilka dni temu znalazłem wpis o B6 dosłownie dzień czy dwa wcześniej, zanim napisałem "nie brałem żadnych nowych rzeczy".
Jest problem, bo to był okres bardzo, baaaaardzo dużej poprawy pracy mózgu, ale jednocześnie zmęczenia. Wrażenie "lekkości" pojawiło się dopiero pod koniec. Nie wiem więc, czy owa "lekkość" to nie był efekt utrzymania się przez kilka dni efektów wcześniejszych rzeczy, które tak podkręciły mi mózg.
No ale po kolei
- tyrozyna, tu uwaga, to już drugi raz zauważyłem, że zaraz na drugi dzień po tyrozynie jest takie coś. Tyle, że potem ją specjalnie pod tym kątem testowałem i nie było efektu. Niemniej jest na liście podejrzanych.
- cholina
- B5
- piracetam
- kadzidłowiec
- D3
- B6
- raz przynajmniej olej z ogórecznika
- cały czas bardzo dużo kreatyny, po kilka razy dziennie
- melatonina
- lit
- bor
- E + karnityna
- B12
No to chyba tyle. Zapisuję post i analizuję następny okres poprawy.